Стапяне на мазнини

с Криолиполиза

Криолиполизата е процес на разрушаване на част от мастните клетки чрез замразяване. Той се извършва посредством машина с уникална система за охлаждане, която чрез вакуум засмуква определено количество кожа и подкожни мазнини. Вакуумът  блокира преминаването на кръв в засмуканата област. Целта е да не се затопля зоната. Апаратът охлажда подкожните мазнини до – 8 градуса. По този начин 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата област се разрушават. Голяма част от мастните киселини в тях замръзват, структурата им се разрушава и те чрез лимфатичната система на организма се резорбират от черния дроб. Така видимо се намаляват мастните натрупвания в дадената област.

Защо охлаждаме до – 8 градуса и това не е ли опасно за кожата ни?

Минус 8 градуса е оптималната температура, при която можем да разрушим мастните клетки без да нараним кожата. Кожата умира при -12 градуса. Освен това върху  кожата задължително  се поставят мембрани с гел на спиртна основа, който предпазват от образуване на лед върху повърхността на кожата. Образуването на лед върху кожата е другото условие, което може да доведе до умирането на кожните клетки. Затова поставянето на тези мембрани е абсолютно задължително.

Колко процедури са необходими?

Необходими са 3 процедури, за да се постигне оптималният резултат. Процедурите се правят през един месец, а всяка трае 40 - 70 мин.

Кои зони се третират?

Корем, паласки, бедра, бричове, колена, ръце, гръб

Изискава ли се предварителна подготовка за процедурата ?

За криолиполизата не се изисква предварителна и терапевтична подготовка. След процедурата на третираното място е зачервено, усеща се изтръпване. При някои пациенти третираната зона посинява, но до седмица изчезва.

Кога се наблюдават резултати?

Резултатите са видими след между 15 дни и 3 месеца след пълния цикъл от процедури.

*За по-бърз резултат се препоръчва минимум 1 процедура SmoothShape на зоната след 7 дни.Лимфният дренаж чрез вакуумен масаж раздвижва течностите по цялото тяло. Процедурата подпомага по-бързо да се освободят токсични натрупвания, замразените мъртви мастни клетки в третираната с криолиполиза зона. Така се постига двоен ефект. Докато мастните киселини в клетките са все още на кристалчета, масажът ще помогне за още по-голяма част от мастните клетки да бъдат разрушени. Най-хубавото при тази технология е, че разрушените мастни клетки никога повече не се възстановят отново на даденото място, тъй като те са константна величина в организма и веднъж унищожени, не се възобновяват.

Препоръчва се крилопилозата да се комбинирана с други процедури за извайване на тялото като SmoothShape. Той намалява обема и количеството на мазнините и така с криолиполизата се унищожават повече мастни клетки. Ефектът тогава е поразително добър.

*Редовното консумиране на вода е задължително, особено по време на терапията. Препоръчителна дневна доза – 1,5 мл.

Съществуват ли противопоказания?

Криолиполиза не трябва да се извърша в области с наличие на тежки разширени вени, дерматит или други кожни лезии, херния или непоносимост към студови терапии, както и по време на бременност и кърмене. Очаквани нежелани реакции като временно зачервяване, посиняване и преходно изтръпване обикновено преминават в рамките на 14 дни след процедурата.

Цени
1 процедура 200 лв.
3 процедури 510 лв.
Цени
1 процедура 200 лв.
3 процедури 510 лв.

Виж още

Цялостно почистване на лице и черни точки – подходящо за всички типове кожа
Цялостно почистване на лице и черни точки
подходящо за всички типове кожа
Третиране на
пигментации
Заличаване на бръчки с Б-Т-Х
Заличаване на бръчки с
Б-Т-Х