Заличаване на бръчки с

Б-Т-Х

Б-Т-Х е най-добрия нехирургичен метод за продължително омекотяване и заличаване на лицевите бръчки (в областта на челото, около очите-„пачи крак” и между веждите). Това са повърхностни инжекции с продукт, който се вкарва директно в мимическите мускули на лицето. Представлява  пречистен протеин от бактериален произход, който има свойството да отпуска мускулите, отговорни за образуването на бръчките. Веществото блокира предаването на нервни импулси в инжектираните мускули и в резултат на действието му мимическата мускулатура се релаксира. Така бръчките се изглаждат. Най-подходящи за терапия с Б-Т-Х са пациентите на възраст 30 – 55 г. При тях кожата е със запазена еластичност и не „увисва” след релаксацията на мускула.

Какво представлява процедурата?

Процедурата се прави без упойка,безболезнена е, и пациентът може да се върне към нормалната си всекидневна дейност веднага след процедурата. Инжектира се разтворен Б-Т-Х с определена много ниска концентрация. Ефектът от действието на продукта обаче не се постига мигновено, а постепенно, в продължение на няколко дни. Максималният ефект е след 14 дни, а продължителността му е 4-6 месеца. Следваща апликация  се прави след 6 месеца и трайността на ефекта се удължава на 8-12 месеца.

Как протича процедурата?

Процедурата се извършва в предварително уговорен ден и час при лекар. Кожата се почиства в местата, където ще се прилага Б-Т-Х. Определят се и се отбелязват точките, в които ще се аплицира. Лекарят определя количеството, което ще се инжектира. Пациентът е в седнало или полулегнало положение. По време на инжектирането може да има усещане за убождане, парене или разпъване, което отминава веднага след това.

Какво трябва да правя след това?

Желателно е активното използване на мускула, който е третиран с Б-Т-Х, в деня на манипулацията. Това спомага за по-бързо настъпване на ефекта от процедурата.

Какво НЕ трябва да правя след процедурата?

Не трябва да масажирате и натискате инжектираните места(поне 72 часа след процедурата). Да не се поставят активни козметични продукти – кремове, гелове, маски и пилинг. Желателно е да не лягате поне 6-8 часа след процедурата, като по този начин ще се намали риска от настъпване на странични ефекти. След процедурата не е желателно да се мокритe, да посещавате сауна,солариум и басейн в последващите 3 дни.

Кои са противопоказанията за осъществяване на процедурата?

Независимо, че до момента няма данни прилагането на Б-Т-Х да предизвиква дефекти в развитието на новородените, ние смятаме, че не е желателно продукта да бъде инжектиран  на бременни жени и кърмещи майки. Пациенти,които приемат антикоагуланти или аспирин задължително да уведомят своя лекар и допълнително да уговорят процедурата. Б-Т-Х не се прилага и при пациенти с невромускулни заболявания като например множествена склероза и миастениа гравис или друг тип неврологични заболявания.

Кои са страничните ефекти от процедурата?

Тъй като ефектът от терапията с Б-Т-Х е обратим, страничните ефекти са временни и продължават само няколко дни. Непосредствено след апликацията може да имате усещане за тежест, разпъване, главоболие и леко зачервяване или посиняване на третираната зона. До момента няма регистрирани и описани случаи на алергични реакции.

Цени
1 зона 200 лв.
Цени
1 зона 200 лв.

Виж още

Цялостно почистване на лице и черни точки – подходящо за всички типове кожа
Цялостно почистване на лице и черни точки
подходящо за всички типове кожа
Третиране на
пигментации
Поставяне на дермални филъри
Поставяне на
дермални филъри