Поставяне на

дермални филъри

Какво представляват дермалните филъри? 

Дермалните временни попълващи средства вече са добили широка популярност под наименованието „филъри” или „дермални импланти”. Това са вещества, които се инжектират в определени лицеви области и се прилагат за оформяне, контуриране и намаляване на видимите бръчки в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето. В по-голямата част от случаите тези средства съдържат хиалуронова киселина (естествена съставна част на кожата) и имат временен ефект, т.е. резорбират се за 6-12 месеца след поставянето им.

Какви видове филъри съществуват?

Разнообразието от филъри касае не само техните компоненти, но и зоните на тяхното приложение и трайността на постигнатите резултати.

Временните дермални импланти, базирани на приложението на хиалуронова киселина,  могат да имат различна плътност и в съответствие с това се прилагат в различни лицеви области за коригиране на различни дефекти.

Най-фините дермални импланти се използват за коригиране на фините линии и бръчки в областта на очите, шията и челото. Те се поставят съвсем повърхностно и постигнатият ефект има по-малка продължителност.

При коригиране на назолабиални гънки и гънки в областта на брадичката, както и при подобряване контура на устните се използват средни по плътност дермални импланти.

Най-плътните дермални филъри се използват за попълване на много дълбоки назолабиални гънки, придаване на обем на устните, като могат да се приложат и в областта на скулите и брадичката за придаване на обем.

В кои зони се прилагат дермалните филъри?

Най-често третираните кожни зони са: устни, назолабиални гънки, гънки около устата, бръчки по челото и между веждите. През последните години дермалните импланти се прилагат и за цялостно скулптуриране на лицето чрез възстановяване на загубени лицеви обеми, т.е. за оформяне на скули, брадичка и лицев овал, попълване на вдлъбнати белези, корекция на естетични дефекти на лицето.

Поставянето на временни дермални попълващи средства е подходящо за всички, които искат да придадат форма и обем на устните си, да попълнят хлътвания в областта на лицето – в зоната на назолабиалните гънки или гънките под устните ъгли към брадичката, както и в областта под очите.

Необходима ли е предварителна подготовка за процедурата? 

Поставянето на временни дермални попълващи средства не изисква специална подготовка. В случай, че кожата има тенденция за лесно образуване на синини при удар или убождане може да бъде подготвена за процедурата чрез нанасяне на крем, съдържащ витамин К. Това намалява риска от образуване на синини при убождането.

Какво представлява самата процедура?

Процедурата се извършва след пълна и подробна консултация с лекар – дерматолог. След преценка относно най-подходящите за Вас филъри се маркират стратегическите точки в зоната/ите, които ще бъдат обработвани. Следва почистване с антибактериални средства и обезболяване чрез изстудяване или прилагане на местна упойка, чрез обезболяващ крем. Някои филъри съдържат анестетични вещества и така намаляват дискомфорта по време на процедурата. След инжектирането маркировката се почиства и третираните места се охлаждат за да се минимизира краткотрайния дискомфорт изпитван непосредствено след самата манипулация. Възможно е първаначално в инжектираните зони да се появи усещане за вцепененост, зачервяване, лек оток и малки синини, които изчезват в рамките на няколко дни.

Необходими ли са специфични грижи за кожата след процедурата? 

Поставянето на временни дермални филъри в кожата изисква определени грижи за третирания участък. В деня на манипулацията ще получите указания от лекаря как да се грижите за кожата си по време на възстановителния период. Ще разберете как да правите масаж на третираните области, за да получите максимално приемлив козметичен резултат. През първите дни след процедурата трябва да продължите да нанасяте крем за намаляване на риска от поява на синини. В рамките на 1-2 седмици след процедурата трябва да се избягват топлинни процедури и излагане на студ. Препоръчително е ползването на подходящи фотозащитни продукти. Макиажът е възможен още на следващия ден след процедурата.

Каква е продължителността на постигнатия ефект?

Резултатите от процедурата са  видими веднага след нея, но за съжаление  временните филъри  биват постепенно абсорбирани от организма и с течение на времето ефектът от тях намалява. Продължителността на ефекта след инжектиране на филъра зависи от вида, качеството и количеството на използвания продукт, както и от мимическата активност на лицевите мускули. Тя варира от 4-6 месеца до повече от година.

Съществуват ли противопоказания за поставяне на дермален филър?

Едно от абсолютните противопоказания за осъществяване на процедурата е известна повишена чувствителност към хилуроновата киселина. Сред относителните противопоказания за поставяне на филър е локалната инфекция – бактериална или вирусна. В случай, че имате нараняване на кожната повърхност е добре да се проведе лечение и пълно възстановяване на кожата преди пристъпване към процедурата. При някои филъри към хиалуроновата киселина е добавен и обезболяващ агент – най-често лидокаин, което намалява болката и дискомфорта от инжектирането на продукта в кожата.  В случай на алергия към обезболяващия агент, този продукт не може да бъде инжектиран поради риск от настъпване на остър алергичен шок. Не се препоръчва поставяне на дермални филъри по време на бременност и кърмене и при заболявания на имунната система.

Поставянето на хиалуронови дермални импланти може да се комбинира с поставяне на б-т-х и различни типове лазерни процедури за постигане на оптимален естетичен резултат, но точната последователност на процедурите трябва да бъде определена от лекуващия лекар в клиниката.

Зони - Хиалуронови Филъри

Брадичка

Бръчки

Нос

Oчи, под очите

Скули

Устни, уголемяване

Цени
Обем на устни, 1мл 500 лв.
Обем на скули, 1мл 550 лв.
Оформяне на брадичка 550 лв.
Оформяне на нос 550 лв.
Хидратация на лице 400 лв.
Попълване на повърхностни бръчки 400 лв.
Обемни филъри - Ellansé M 800 лв.
Обемни филъри -Radiesse 1.5мл 800 лв.
Цени
Обем на устни, 1мл 500 лв.
Обем на скули, 1мл 550 лв.
Оформяне на брадичка 550 лв.
Оформяне на нос 550 лв.
Хидратация на лице 400 лв.
Попълване на повърхностни бръчки 400 лв.
Обемни филъри - Ellansé M 800 лв.
Обемни филъри -Radiesse 1.5мл 800 лв.

Виж още

Цялостно почистване на лице и черни точки – подходящо за всички типове кожа
Цялостно почистване на лице и черни точки
подходящо за всички типове кожа
Третиране на
пигментации
Заличаване на бръчки с Б-Т-Х
Заличаване на бръчки с
Б-Т-Х