Лазерно лечение на

розацея

Розацеята e хронично възпаление на кожата на лицето. Характеризира се с зачервяване на кожата, разширени кожни съдове, съпровождащи се с червеникави пъпки по носа, бузите, челото и брадичката. По-склонни към розацея са хората със светла кожа. Розацеята се наблюдава и в двата пола, но най-често при жените след 30-35 годишна възраст.

Заболяването се развива в три стадия:

Първи стадий — краткотрайни зачервявания по кожата на носа, бузите, а понякога и на цялото лице или на врата и раменете. Освен зачервяване може да се получи и подуване на тези части. С течение на времето червенината се задържа, става постоянна и по-интензивна.

Втори стадий — към розацеята се присъединяват ярко червени възелчета, които по-късно придобиват червено-синкав цвят.

Трети стадий — прекомерно развитие на мастните жлези на носа, под формата на различни по големина възли, водят до деформацията му.

Заболяването е съпроводено с усещане на парене, прилив на топлина към кожата на лицето, чувство на стягане и др.

Кои са причините за появата на розацея?

Все още не е установена точната причина за тази болест на кожата, но е видно(поради зачервяването),че има връзка с кръвоносните съдове на лицето. Генетичната предопределеност, стрес,  злоупотреба с пикантни храни и алкохол, рязка промяна в климатичните условия също така спомагат за процеса на развитие.

Кои са методите за справяне със заболяването?

Зачервяването може да бъде облекчено с антибиотично лечение. Когато състоянието не е толкова тежко лечението може да бъде с антибиотични кремове. Но продължителната употреба на антибиотик крие много странични ефекти, не е полезна за стомаха и предизвиква гъбична инфекция във влагалището.

Друг метод е  хирургичното лечение на розацеята , за да се премахнат ринофимата (уголемения нос) и телеангиектазиите (червените линии). Но този метод също води до странични ефекти-белези, а и по-дълъг период на възстановяване. Добре е след хирургичната процедура да не се стои на слънце и да се използват слънцезащитни продукти с максимална защита, особено ако имате по-светла кожа.

Съвременните лазерни технологии гарантират отлични резултати при лечението на розацея. Терапията щади пациента и свежда до минимум появата на усложнения.

 

Цени
Лазерно лечение на розацея 150 лв.
Цени
Лазерно лечение на розацея 150 лв.

Виж още

Цялостно почистване на лице и черни точки – подходящо за всички типове кожа
Цялостно почистване на лице и черни точки
подходящо за всички типове кожа
Третиране на
пигментации
Заличаване на бръчки с Б-Т-Х
Заличаване на бръчки с
Б-Т-Х